Kroasani - pecivo koje ide uz sve!

Kroasani - pecivo koje ide uz sve!

Tiho jutro, miris prve kafe i - kroasani - ima li boljeg načina da se započne dan? Ove nedelje, donosimo vam priču o delikatesnom pecivu koje je sastavni deo svakog doba dana, kuhinje i situacije.

 


Jeste li znali da kroasani, u stvari, nisu francuski proizvod i da su deo njihove kuhinje postali tek od 18. veka?


Iako svi pomislimo da su kroasani sinonim za Francusku, oni su prvi put, zapravo, napravljeni još u 17. veku u Austriji, a legenda kaže da su spremani u čast odbrane Beča od Turaka, pa su zato i dobili oblik polumeseca koji se zadržao do danas. Tek u 18. veku, austrijski pekari kroasane predstavljaju kraljici Mariji Antoaneti, koja se toliko zaljubljuje u njih, da postaju redovna namirnica francuske kuhinje i poslastica koju francuski pekari usavršavaju do savršenstva!


Kroasani kakvi se danas prave, prvi put su pomenuti u pisanom receptu početkom 20 veka, a kao smrznuta namirnica, kroasani se pojavljuju tek sedamdesetih godina prošlog veka i tad postaju deo fast-food industrije, zbog lakoće pripreme i brzine dobijanja finalnog proizvoda.


Danas, kroasani krase jutarnju trpezu domova, restorana i hotela širom sveta. Slatki i slani, prazni i punjeni, vaše je samo da izaberete koji volite i uživate u mekoći i punoći najfinijeg lisnatog testa.

 


A da ne biste morali ustajati rano i sami mesiti ove delikatese ili putovati kako biste ih probali po originalnoj recepturi - potrudili smo se da dah Francuske i svih tih dalekih predela i priča utisnemo u naše proizvode: prazni, sa sirom, šunkom ili eurokremom, Fanico kroasani će, već na prvo probanje, postati neizostavni deo i vaše kuhinje.


Potražite nas u pekari Trojka ili nekoj od partnerskih prodavnica i uživajte u tom divnom ukusu delikatesnih kroasana!



Domaći džem od kajsija - najbolje od prirode

27 Jul

Džem od kajsija - omiljena letnja poslastica svih nas i namirnica koja nas vraća u detinjstvo, zar ne? Kad ako ne sad, u vreme sezone kajsija, da povedemo priču o džemu od kajsija i kako ga napraviti - po r ...više


Rad sa lisnatim testom - praktični saveti

19 Jul

Kako da rad sa lisnatim testom ne bude muka i opterećenje? Delimo sa vama naše savete, a vi nam javite koliko su vam pomogli.   Kad radite sa lisnatim testom, uzmite samo toliko listova peciv ...više


Testo za picu

13 Jul

Kako se pravi najbolje testo za picu, treba li da je tanko ili debelo, krckavo ili meko i kako je, uopšte, nastala ovo italijansko jelo koje se voli i obožava širom sveta?   Bez obzira ...više


Sve o testu

06 Jul

Slatko ili slano, kiselo ili beskvasno – sve o testu što ste hteli da znate, pokušali smo da sakupimo i objedinimo u ovom tekstu.     Istorija nas uči da su se prva testa p ...više


7 stvari koje niste znali o malinama

22 Jun

Znamo ih kao srpsko zlato i prirodni slatkiš, ali ovo je 7 stvari koje niste znali o malinama, koje će učiniti da ovo delikatno i ukusno voće još više zavolite!     #1 Jeste ...više


Svetski dan bez mesa

14 Jun

Jeste li znali da se u svetu obeležava Svetski dan bez mesa i to 15. juna svake godine? Šta znamo o ovom neobičnom prazniku?   Izvorno, dani bez mesa su tradicija mnogih naroda i religija to ...više


Blagodeti koprive u svakodnevnoj ishrani

06 Jun

Kakva bismo to firma za proizvodnju smrznutih peciva bili, da ne pomenemo blagodeti koprive zbog kojih smo se i odlučili da osmislimo i napravimo koktel peciva od ove itekako korisne biljke? :)   &n ...više


Kroasani - pecivo koje ide uz sve!

31 May

Tiho jutro, miris prve kafe i - kroasani - ima li boljeg načina da se započne dan? Ove nedelje, donosimo vam priču o delikatesnom pecivu koje je sastavni deo svakog doba dana, kuhinje i situacije.   J ...više


Lisnato testo - hedonizam u slojevima

24 May

Lisnato testo, taj neizostavan sastojak svake svetske kuhinje i namirnica bez koje kroasani, pite, pogačice i ostala slatko-slana peciva ne bi bilo moguće napraviti na tako ukusan i delikatesan način. Kome ...više


Šta je heljda i zašto je važno da je koristimo u ishrani?

18 May

Za sve vas koji ste se pitali šta je heljda i zašto je važno da je koristimo u ishrani, potrudili smo se da sve važne informacije sakupimo u jednom tekstu.   Heljda je lekovita biljk ...više



Fanico.rs . Sva prava zadrzana.
Izrada sajta Creative Web